top of page

UPCOMING EVENTS

DSC_9221.jpg

Workshop impact productie

 

Twee dagen lang word je ondergedompeld in de methodiek van impact productie. Aan de hand van Vlaamse en internationale good practices ontdek je de mogelijkheden om een film bij het juiste publiek te brengen om zo maatschappelijke impact te maken.
Tijdens de twee dagen is er ook veel ruimte voor interactie, om te netwerken, om het over jullie projecten te hebben en om te zoeken naar mogelijke samenwerking.

 

Voor wie? Filmmakers, producenten, filmdistributeurs, NGO’s, middenveld organisaties, …

Data: 1 & 2 juli 2024

Locatie: DE STUDIO, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

PAST EVENTS

SHE YHEY US - AB.png
SHE YHEY US - Intersekse .png

Zij Hen Wij 

 

De Impact Campagne van de reeks 'Zij Hen Wij' loopt op volle toeren.

 

Op 23 januari werd in AB de film "ouderschap" uit de reeks vertoond, waarna panelleden uit de muzieksector zich bogen over de vraag "Is er ruimte voor ouderschap in de muzieksector"? 
Herbekijk het volledige gesprek via deze link. 

 


 

Op 2 februari 2024 werd de aflevering "Aanvaarding" in de Belgische senaat vertoond, waarin Hanne Gaby Odiele haar intersekse ervaring deelde. Dit symposium volgde op een resolutie van Orry Van de Wauwer in het Vlaams parlement, die betere ondersteuning en erkenning van intersekse rechten vraagt, inclusief sensibilisering en lotgenotencontact.

 

ALLE INFO OVER DE REEKS

Filmavonden Autisme .png

Filmavonden autisme - 21 tot 29 februari 2024

 

In februari organiseede Liga Autisme Vlaanderen in samenwerking met JEF en Filmpact vijf filmavonden waarbij autisme via drie kortfilms op een diverse en unieke manier in beeld wordt gebracht. Aansluitend volgt een panelgesprek met een protagonist & regisseur van één van de films en mensen die van dichtbij met autisme te maken hebben.

 

MEER INFO

HERE I GO - FFO .png

Here I Go op Dag van de Jeugdzorg - FF Oostende

 

In een uitverkochte Grote Post tijdens FF Oostende werd de film 'Here I Go' geproduceerd door Menuetto films vertoond. Na de film spraken regisseur Jaan Stevens, hoofdpersonage Ruben, algemeen en pedagogisch directeur van vzw Apart Jonathan Vercruysse, psycholoog Peter Dierick, familie-en jeugdrechter Anelore Bruneel en pedagoog en administrateur-generaal van het Agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen over de noden van jongeren en begeleiders. In het gesprek zochten ze naar handvaten om verdieping en vertraging te voorzien in het huidige jeugdzorg aanbod.

 

MEER INFO

Docfest_mettekst_feed.png

Docfest Brugge - 22 tot 26 november 2023

 

De tweede editie van Docfest zit erop! Een fijne selectie van tien spraakmakende documentaires uit binnen- en buitenland. Een festival waarvan het hart klopt op het ritme van unieke partnerships en boeiende beleving bij elke film in of buiten de cinemazaal.
Krachtige rolmodellen en hun verzet vormden de rode draad van deze editie.

 

 https://republiekbrugge.be/docfest

beeld draw for change.jpeg

Serial day - focus op documentaire series met impact! 
 

Elk jaar organiseert de scenaristengilde Serial Day op Film Fest Gent. Dit jaar, en voor het eerst, met focus op de Belgische documentaire! Na de vertoning van een eerste episode, vertelden de filmmakers van de series DRAW FOR CHANGE en SHE THEY US je alles over hun maakproces. Voor beide reeksen wordt ook hard aan een impact campagne gewerkt rond vrouwenrechten en gelijkwaardigheid.

 Dit vond plaats op 17 oktober 2023.

 

Info https://www.filmfestival.be/nl/events/serial-day-2

Are you working on a short doc, feature doc, or nonfiction podcast that examines or reimag

Call for applications for Democracy Story Lab
 

Oproep voor filmmakers en podcastmakers die werken aan een korte docu, speelfilm of non-fictie podcast die onze regeringen en samenlevingen onderzoekt of herdenkt.

 

Democracy Story Lab brengt opiniemakers en verhalenvertellers van over de hele wereld samen om te discussiëren over welke verhalen we nodig hebben in deze tijd van wereldwijde democratische crisis, en hoe we met verhalen impact kunnen maken.

Inschrijving werd afgesloten op 24 juli 2023


MEER INFO

2.png

Nieuw filmfonds gelanceerd 

Doc Society lanceerde een nieuw filmfonds voor Documentaire Journalistiek! Dit is een belangrijk nieuw fonds dat in het leven is geroepen voor de wereldwijde bescherming van democratie, persvrijheid en bestrijden van desinformatie en polarisatie.

Inschrijvingen zijn afgesloten op 12 juni 2023.


MEER INFO

WORKSHOP IMPACT PRODUCTIE 2023

Twee dagen lang werden een 30-tal deelnemers ondergedompeld in de methodiek van impact productie.


De groep bestond uit filmmakers, producenten, NGO’s, middenveld organisaties, …

Locatie: DE REPUBLIEK, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge


bottom of page